Vruća čokolada

Svi mediji najavljuju da će krajem setemane biti hladno, pa tako, ukoliko se želite ugrijati i zasladiti po studeni, ova čokoladna bomba je prava za to. Naravno, ukoliko ne možete dočekati da zahladi da biste je probali, nema razloga da je ne probate odmah… Krijepi i tijelo i dušu!

Potrebno  je za dvije velike kikare:

  • 1 ožica domaćeg vanilija cukara
  • 2 ožice smeđeg cukara
  • 70 g kvalitetne čokolade s većim udjelom kakaa, nasjeckane na komadiće
  • 50 g mliječne čokolade, nasjeckane na komadiće
  • 2 ožice kakao praha
  • ½ l mlijeka

Priprema:

Domaći vanilija cukar napravite tako da dvije mahune vanilije razrežete po pola, nožićem sastružete sjemenke i sve zajedno dobro izmiješate s cukarom u većoj staklenki, dobro zatvorite i njime se možete koristiti kad vam zatreba. Također, kad potrošite cukar, možete dodati novi, i tako do nekoliko mjeseci.

U zdjelicu pomiješajte kockice obiju vrsta čokolade, cukar, kakao. U lonac stavite mlijeko i vanilija cukar, dok ne uzavre. Kad je mlijeko prokuhalo, sklonite s vatre, ulijte manju količinu u zdjelicu s čokoladom, dobro izmiješajte da se čokolada otopi, pa zatim sve vratite u lonac s mlijekom na umjerenu temperaturu, kratko još prokuhajte. Po želji servirajte uz domaće kekse, kolačiće ili kao ja, ovaj put, uz male sljezove kolačiće.

Napomena:

Ukoliko želite nekome za Božić ili neku drugu prigodu pokloniti jestivi poklon, kakao mješavina je idealna za to. Pomiješajte sve suhe sastojke, čokoladu dobro usitnite u blenderu ili štapnim mikserom, zapakirajte u celofanske vrećice ili staklenke, a rok trajanja ove mješavine je do 6 mjeseci. Također, možete napisati i uputu za korištenje: 2 ožice mješavine dodajte u 2 dl vrućeg mlijeka i uživajte!

U slast!

This slideshow requires JavaScript.

Leave a Reply

Kategorije
Oglas